Øystein Orten – Aldri så einsam og Balladen om Jo Jamt

Balladen om Jo Jamt er ei folkevise frå 1600-talet, med tekst av Øystein Orten og tonesett av Odd Goksøyr. Visa står i romanen Rasmus Rebellen av Øystein Orten som kom ut på Samlaget september 2013. (- og dei med absolutt gehør må ha meg orsaka – eg veit at eg ligg og varierer litt på tonehøgda, men det har sine sider å synge ein såpass lang song med snakking innimellom og utan tonefylgje – det er lett å gli ut på dei små tonesnurlane). Lydfila vart så stor at eg lasta opp i Soundcloud, men det er berre å klikke på lydfila og sjekke om ein har tolmod til 8:29 med tramping, munnharpe og song.

Balladen om Jo Jamt – tekst Balladen om Jo Jamt – lydfil 

Forsøk på å tonesetje eitt av dikta til Øystein Orten, Aldri så einsam, som stod i samlinga havflammen, Gyldendal 1995. Notane er nedskrivne med god hjelp av Roar Goksøyr Lillebø (eller eigentleg gjorde han det heilt åleine av rein velvilje).

Aldri så einsam – note 

One Response to Øystein Orten – Aldri så einsam og Balladen om Jo Jamt

 1. Ann Helene Jamt Dahl says:

  Hei !
  Jeg kom helt tilfeldig over denne sia og balladen om Jo Jamt.
  Jeg vil tro at han tilhørte slekta mi da det er kun ei Jamtslekt her til lands.
  Det var en flott stubb om den tragiske endskapen på hans liv. Jeg leste historia om han tidligere og synes det var riktig artig at det er laga en sangtekst om hans skjebne…. Om den enn var tøff så ble han da ikke glømt.
  Hjertelig hilsen
  Ann Helene Jamt Dahl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.